Babycafe

Idag mötte jag & Isa upp Madde, Allie, Melina och Loo för att först traska till biblioteket och boka in oss på babyrytmik senare i september, någon som läser här som varit på det? Ska bli väldigt roligt att prova iaf.

Efteråt traskade vi till Babycafeet på s:t nikolai församlingshem. Fullt av mammor och bebisar och hur trevligt som helst. Fika för en 20-lapp, massa snack alla mammor emellan och även lite babysång. Isa däckade i vagnen på vägen hem efter alla nya intryck! Har en känsla av att många onsdagseftermiddagar kommer tillbringas där. Två bilder jag lånade från susannas facebook:







Träning & Motion

I förmiddags blev det invigning av de nya promenadskorna jag köpte igår. Ett par vita/rosa Nike för 350:- på stadium outlet! Mötte upp Madde & Allie sen gick vi och snackade, lite matpaus för de små på en bänk och sen vips hade vi gått lite mer än 6 km! Gött! Ikväll bestämde vi oss även att testa på Babygympa nästa måndag, ska också bli skoj. Om Isa mår bra imorgon ska hon, jag och Diezel ha en promenaddejt med en annan mamma här på söder och hennes hundar! Kan säga det tusen gånger men jag älskar mammalivet ♡
 

bvc besök

Idag var det dags för Isa att få sin första vaccination. Det gick superbra, vår duktiga tjej. Lite ledsen efteråt men efter lite mat somnade hon i vagnen. Gick till BR leksaker och köpte en leksak till Isa som sig bör efter man varit duktig hos doktorn ;)

6530g och 62cm visade våg och mätbräda idag :)



Nya pingvinkompisen :)

Fredagsshopping

Isa och jag kom precis hem från stan och en shoppingrunda. Hade en "20% på valfritt barnplagg" kupong som snart gick ut så blev lite nytt till Isa från H&M. Till mamman blev det en ny mascara från Åhléns, de hade 30:- rabatt på alla Isadoras mascaror så det blev en därifrån.

En runda in på apoteket för ny flaska till Isa samt laddade upp med alvedon inför vaccinationen ifall hon skulle få feber eller ha ont.






3 månader

Igår blev Isa 3 månader! Ett kvarts år! Detta firade vi genom att gå på föräldrargruppen på bvc. Pratade om vaccinationer och sjukdomar och efteråt pratades de dop och en hel massa annat :)

Lite milstolpar:

*strl 62 i kläder

*strl 3 på liberos blöjor

*lärt sig rulla från rygg till mage och igår rullade hon även från mage till rygg! Dock inte fått in samma finess på det som från rygg till mage.

*älskar när pappa busar med henne. oj vad hon skrattar då! Mamma är inte riktigt lika rolig, mig ser hon ju hela dagarna.

*Somnar nästan alltid vid 20.00 och sover till runt 8.00. Vaknar 1-2 ggr per natt för lite mat och somnar oftast om direkt igen.

*tycker det är jätteroligt när man håller henne så hon "står" i knät!


Vikt och Längd vet jag inte riktigt, inte vart på bvc på 2,5 vecka men på måndag är det dags för vaccination så då får vi veta. sist vägde hon 6150g och var 61 cm lång :)

Mammaträff

Resten av min lilla familj sover men jag ligger klarvaken, jag brukar ju alltid vara tröttast eller iaf har lättast för att somna!?

Vid lunch idag mötte jag upp Madde och Allie för att promenixa in till stan. Köpte oss en varsin kaffe på espresso house och sedan traskade vi till pippilekplatsen för att möta upp flera andra mammor. Isa bestämde sig för att sova ca 2 timmar vilket hon aldrig gör annars mitt på dagen men framåt slutet så piggnade hon till hon med! Det snackades om allt mellan himmel och jord och jag ser redan fram emot nästa träff!

Längtar tills på fredag då jag ska till bästa Ida för att fixa fågelboet på huvudet! Dessutom första gången jag ska vara utan Isa en längre stund, men hon får massa pappamys istället.



riktiga Lattemorsor ;)

Måndag

Ny vecka igen, en fullproppad sådan! Men det är ju bara roligt! Igår var Isas faster Julia här, vi var först en runda på Dinosaurium och kikade sen åkte vi hem och pysslade armband istället.

Idag är som vanligt en städa-tvätta-dag som nästan alla måndagar. Vi har iaf precis varit ute på en långprommis och jag ska strax ta och planka lite innan jag hoppar in i duschen!



Litet Dinoskelett!




Knyta armband!




Från dagens prommis!

Fredag

Klockan är halv åtta och Isa har precis somnat efter ett bad, plaskat ut hälften av vattnet på badrumsgolvet! Känns som om någon kommer älska att gå på babysim!

Igår umgicks vi med Madde och Allie hela eftermiddagen och när Niclas kom hem åkte vi till Laholm och köpte en bumbostol till lilltjejen.

Innan idag var jag och Isa och lunchade med Carro, gick lite på stan för att sen gå hem och hämta Diezel för att möta upp Sabina och hennes mopstjej medea för lite prommis och hundarna fick träffas.

Imorgon kommer syster och milo för mys hela dagen, längtar ♡


Onsdag

Niclas är iväg och fiskar och Isa har precis somnat så jag och Diezel ligger i sängen, tänkte snart beställa hem mat, har inte orkat laga mat än och kommer inte göra det heller.

Mycket roligt händer framöver, imorgon kommer madde och allie hit, sis och milo kommer kanske på lördag. Nästa vecka kommer lite gamla kollegor hit på fika och sen det är föräldrarträff. Sen börjar vi snart på babysim med! Älskar mammalivet ♡


Städa & tvätta..

..är precis vad jag sysslar med idag, eller försöker samtidigt som jag underhåller Isa som varit lite grinig de senaste dagarna, misstänker att det är utvecklingssprång som härjar i lilla kroppen. Läst lite på nätet och när de är 11-12 veckor pågår utvecklingssprång 3. Hon sover och äter lite sämre än vanligt och är inte riktigt lika glad som hon brukar. Bara att vänta ut det och under tiden så får hon lite extra uppmärksamhet, lilla hjärtat ♥


Blev inga loppisfynd igår, däremot fann jag denna låda som fick flytta in på Isas rum som leksaksförvaring. Än är den ganska tom men kommer fyllas på allt eftersom framöver.



Nej nu ska jag passa på att hänga lite tvätt för Isa somnade precis i babysittern.

Söndag

Idag är det en trött söndag, Isa har bökat runt och vaknat för mat flera gånger inatt, man har blivit lite bortskämd senaste tiden med att hon bara vaknar någon gång per natt. Jaja bara att ladda kaffebryggaren!


Igår var vi på marknad, blev inte några direkta inköp men lika trevligt ändå. Idag tänkte vi ge oss ut på en loppisrunda så vi får se om det blir några fynd!




Niclas som nyfödd, Isa är så lik sin pappa ♥

Skratt & Loppisfynd

I helgen sprang jag ner och kikade in en loppis som ligger granne med oss. En trevlig herre som har det för skojs skull i sitt garage. Kom hem med tre Iittala ljushållare som blev mina för 10:- st!Igår fick vi även höra det finaste skrattet någonsin. Vi satt i sofforna och busade med Isa och mitt i ett leende kom ett bubblande litet skratt, och efter ett tag kom ett till. Det värmde i mammahjärtat. Idag ska vi inte göra så mycket, ska till bvc i eftermiddag så om vädret tillåter kanske vi tar en runda på stan före. Det visar åska och regn så vi får se helt enkelt.

Rutiner

Måndag och Niclas har börjat jobba igen, dags att få lite rutiner på livet igen. Haft vaktmästaren från crendo här som fixat låset på vår dörr som pajade i helgen så nu går dörren att låsa igen och nu har precis pappa varit här med lite sushilunch.. mm..

Kunde inte äta sushi på hela graviditeten, mådde illa av bara tanken av det men så fort lillan var ute försvann det. Märkligt vad hormonerna gör med en ;)

Isa tar sig en liten tupplur och jag ska passa på att träna igenom kroppen lite :)

fläderblomsvin



Igår köpte jag hem kiviks fläderblomsvin och smuttade på. Det är alkoholfritt och var hur gott som helst, speciellt i sommarvärmen vi hade igår!

Idag är det minst lika varmt men det fläktar iaf ute! Jag har tänkt att vi ska dra och köpa glass lite senare, en mänsklig rättighet i denna värmen!

Isa vänder sig

Isa kan vända från rygg till mage! Idag när vi satt och åt låg hon på rygg på filten bredvid och när vi kollade nästa gång låg hon på mage! Vände tillbaka henne till rygg och då la hon sig på mage igen! Häftigt när man ser att de lär sig nya saker.

Vår lilla stora tjej ♥

torsdag i skåne

pjuu, hemma efter en eftermiddag och kväll i skåne hos min syster med familj! Niclas hittade en vattenkanon till viggo som han fick i present så det blev rätt blött efter allt vattenkrig!

Mys med milo som är 5 veckor äldre än Isa blev det med. Tänk va roligt de kommer ha när de blir äldre ♡

Lite grillad kyckling till middag som vi precis hann äta utomhus innan det började regna och när regnet avtagit blev det en långprommis innan vi begav oss hemåt igen. En perfekt dag!

Nu har Isa somnat för natten och Niclas är iväg och fiskar så jag ska ta och kolla på sommar med ernst som jag satt på inspelning :)




vattenkanonen som blötte ner de flesta av oss ;)



egobild från baksätet i bilen!



RSS 2.0